Tuesday, October 9, 2012

simple

aku tak nak harta,aku tak nak benda2,aku tak nak ckp2 kosong
cuma aku nk jujur,sayang,ikhlas dan ambil kisah.
.simple.

Monday, October 8, 2012

lalalalala-entry bervideo


assalamualaikum :) 
nak tahu nak tahu???buat pertama kali dalam hidup,saya REENA FITRI SYAHRIAH BTE ABD RAZAK
dengan bangganya telah memasuki pertandingan SUARA D'PUNCAK sempena FESCO*pegang botol buat announcement .
yeah pertama kali dalam hidup woo!! even sebelum ni nyanyi dlm toilet je,entah mane dtg semangat berkobar-kobar dtg nak pegi daftar dgn 10 hinggit beb!!.ulang suara ,10 hinggit!! kenapa? msok U ni,seringgit pon sgt berharga.yelah sbb mse tu kalau bukak dompet ,rama-rama yg keluar.senang cite tgh pokai.dan aku rase aku berkobar-kobar nk msok sbb aku nk buktikan dekat si lalat yg selalu reject aku msok silat tu,bangga sikit dgn si gigi dye yg comel ni!! humph!!! dan inilah buktinya!!!! *drum roll.trengtrengggg tekan butang PLAY dulu 



                                      
(video tak jelas,sory)
dengan lagu terukir di bintang.-yuna*lagu percintaan.
saya telah memenangi tempat ketiga!!
ALHAMDULLILAH :) 
even aku rase suare aku ni biasa2 je*rendah diri.hehe

paling menarik PAKEJ HADIAH :
HAMPER PENUH JAJAN
**DUIT CASH RM 70** 
PIALA 

nampak tak bling-bling part duit RM70 tu?? haha berbaloikan? hee tapi saye tak lupa ianya dikongsikan kepada orang yg tersayang dan yg sokong aku habis-habisan. awwww terharu ok :") 
and yg paling terkejutnye pade malam pengumuman pemenang tu abg tu suruh aku buat show lagi ,dua lagu pulak tu.dalam hati (ingat free ke bang?) hahaha.kebetulan aku demam mse tu and aku gagahkan diri mengorek anak tekak keluarkan suara.


pling!! nyanyi lagu kantoi-zee avi.dengan kumpulan THE GROUP ( first runner up) yg awesome and funny sgt :D
 
yeahh the moral of the story is : be confident on what you do and sometime it will give you a victory

done.adios.bye.assalamualikum :) 



Sunday, October 7, 2012

puhhh *tiup habuk

*gamba plessing dan saje nak meriahkan post kalini
assalamualaikum and hye : )

kenapa tibe2 ade habuk di sini,yeah actually blog ini susah berhabuk dan menyepi sendirian."manakah tuanku ini,tidak menulis coretan perasaan di dada ku ini" hamboi! tak pyh nk berpuisi sgt lahh..

ok back to basic
actually motip tibe2 nk tulis blog ialah ......*krik krik krik .
errrr entah kenapa tibe2 semangat nk berblog itu kembali,yelah sbb selalu meluahkan isi hati di facebook or twitter.instant kan??

yeah sekarang tengah pulun nak final exam for my first sem dekat UiTM Puncak Alam ini,err pulun lah sgt kalau dh online 24 jam. hik hik *tawe gedik.
orait then after this saya sematkan dalam jiwa yang saya akan menulis blog dengan setia dan tidak akan curang lagi.*muke penuh semangat sambil tgn baca ikrar.
'even sebelum ni pun berkobar2 nk tulis blog.' result : hampeh jugak.

orait then for now,sampai di sini saje,ade event-event best yg berlaku,nnti reena will share dekat blog ni.heww hewww.

adioss :P

Monday, July 9, 2012

missing badly :"(

i miss doing all this thing
berlakon,menyanyi,make-up,menari,buat produksi,buat skrip,nyanyi kuat-kuat.
yeah but those tu mse sekolah but now i just being the normal girl.
yeah wait for my degree and i will do what i want !!!

Saturday, July 7, 2012

will start blogging :D

hey there!!
 gambar tu no motif at all actually.
buat2 terperanjat je kan.hahaha

ok here,after i have done manage my life and after being a college student,
my blog sgt dipinggirkan di kepulauan 
*i am sorry my bloggy (blink2 mata)
so here i decide to renew my blog and tulis post sebnayak mungkin for share with you guys ok :) 
hopefully tak malas nk blog lagi lps ni .

Sunday, May 13, 2012

reena is come back !!



hey semua makhluk bumi!!
for A LONG LONG LONG time saye tak tulis blog
yeah salah satu sebabnye banyak sgt bende yang nk di share kan sampai tak sempat nak buat blog

ok for short sye tulis list ok
1 . i got BLACKBERRY from my dad ><
2. sye dah berhenti kerja 7 ELEVEN 
3.saye buat bisness bundle THE SMITTEN KLOSET
4. saya ada seseorang di dalam hati  <3
5. saya dapat msok UITM *alhamdullilah

opsss yg keempat tu errr
NO KOMEN OKE *.*

ok basically i have to make new life for now because i am getting older and older and i have to be independent yesss berdiri di kaki sendiri!!!

yeah a lot of thing to learn and to arrange from now on.
have to make money and how to get us with older people.but i hope i can go trough all this thing and  God give me a right pathway to my future.
and thats all ok !! ternyata saya sgt malas nak tulis blog buat mase ni
but tunggulah bile masok U nnti mungkin banyak bende yang nak dikongsikan :)

bye semue  and ASSALAMUALAIKUM :)

Saturday, March 17, 2012

a guy i want :)

ASSALAMUALAIKUM :)

ok skarang mood tengah gedik
so i am gonna write about the characteristic of one guy that i made my self!!
hahaa..lelaki idaman kot.
bukan gatallah!! but i just wanna to express my self
ok done!! move to the list :
1.beriman (at least tak tinggal solat and boleh jadi imam saye)
2.bertanggungjawab
3.caring
4.love his family
5.suke kanak2 or pet
6.not smoke *errr 
7.sabar 
8.funny
9.pandai ambil hati parents 
10.hormat orang tua
11.berduit dan pandai cari duit(bukan duit parents ok)
12.pemurah (bukan pemarah)
13.tinggi dari saya (perlu sangat)
14.kurus 
15.ada rupa and sedap mata memandang (kalau boleh putih) *hehe
16.minat fotography (sebab sy suke amek gmbar)
17.bersukan (at least footballer)
18.kemas dan pembersih
19.pandai nyanyi *optional
20.berfikiran matang but boleh layan kpale sye :P
21.tak botak!! rambot kene ade style (sangat penting)
22.tegas but bukan panas baran
23.penjimat and pndai kumpol duit *sebab saye boros
24.educated *for my child gen (haha)

ok for now.i am done.dekat planet mane nk cari lelaki mcm ni??
hehe..tapi saya redha dengan jodoh ALLAH
sebab saya tahu ALLAH tahu yang terbaik untuk saya :)
aminn..cinta sampai ke syurga <3


eh cop!! study dulu baru fikir pasal ni semua tau!!

Wednesday, March 14, 2012

i lost my radio :'(

i still remember the list of the songs that u have sang to me 
 1.carta hati
2.izinkan ku pergi
3.sedetik lebih
4.i bust your window
5.mau di bawa kemana
6.seniman menangis
7.sonata musin salju
8.happy birthday songs in 3 version
9.justin beiber's song
10.all or nothing
even i dont remember how many songs he had sang to me 
and the title of the song

but i had lost my radio because he cannot stick to this microphone
that always hear his voice

just is it.
bye.mr.nfk 

Monday, March 12, 2012

18 tahun :)

11 march 2012

eh bagi salam dulu..
ASSALAMUALAIKUM!!

pada tarikh di atas,genaplah sudah umur saya
18 TAHUN
alhamdullilah dan bersyukur kepada ALLAH yang telah memberikan peluang kepada saya untuk merasai kehidupan dalam hidup dan kebahagian yang berkekalan 

biasanya ayah akan belanja makan,but for that day
i used my first gaji and memang sangat puass dapat belanja family with my own money
and sye decide nak makan makan at
THE ROOST BAR
hahaha memang funny sebab tak pernah org buat bwk family makan2 kat situ
but i just want to expose to my family kat mane sy selalu lepak
and it was great actually!!!
and below this some picture yg sempat dicapture
 and lepas makan makan we all jalan2 at pasar karat and sempt lah shopping sikit2
memang sempat kan :P

but i really hope my life will be bless by God and i will have the better future
yes,i have to change a lot of things and move on with the new life
more mature life ok
INSYAALLAH  :)


IBU AYAH

yummmy


muke budak 18 tahun <3


i just love this picture!!
sempat gambar2 oke

nyawa !!

Thursday, March 1, 2012

fail =='



YES.GUESS WHAT?? 
SAYE FAIL TEST JPJ JALAN RAYE!!

memang sedih and frust giler!!! 
memang happy lepas LULUS track,but bile sampai jalan raya,dapat jpj perempuan,
then keluar simpang ade pulak kereta tibe2 muncul ntah dari mane!!
and teros FAIL !!!
i hate this feeling sebab kene ulang dan tunggu pada
22 MARCH 2012
tarikh keputusan keluar,and sepatotnye kalau dh lulus harini,maybe 
11 MARCH dapat lesen dah :'(
i am so sad!!
hopefully lps ni lulus and permudahkan segalanya
AMINN.. 

Thursday, February 23, 2012

kerja kerja :)


yes,sekarang sye adalah sebahagian dari 7 ELEVEN 
it is located in larkin perdana
and even it just tired but dah name pon kerja kan??
so terpakselah utk dapatkan gaji yang tak seberapa =='
mencabar dan seronok sebenarnye bekerja ni,banyak pengalaman and kite akan dapat
tahu macam2 ragam orang kat situ
so wish me luck for this job ok *wink wink 


Friday, February 3, 2012

adam daniel :)

video

lyn adam daniel.my new bf :)
en.pakwe jgn jeleous!! 
hehhe

Thursday, February 2, 2012

teroknyee =='


ok.just nk cakap harini,driving lesson aku sungguh terok dan paling terok
1. naik bukit asyik terundur balik
2.asyik termati enjin
3.asyik kene marah je :'(

tak taulah kenapa harini aku blaja driving terok sgt
selalunye tak mcm ni
and this make my whole day sucks
and i promise mysellf that i will 
never drive manual car again in my life!!!
just once in my life time!!
truly gerammmm ni :'(

Saturday, January 28, 2012

wedding :)


assalamualaikum

28 JANUARI 2012
my brothers' wedding berlangsung di rumah saye :)

my along : REDZA ADI SATRIA with his beautiful wife
NORAUDHAH

my ude : RADZI ISKANDAR PUTRA with his wonderful wife
NORHAYATI

everything goes fine and cuaca sgt best 
ALHAMDULLILAH

and thanks to en.pakwe and moi yg sudi dtg and
my others lovely friends 

even i am so exhausted but i am vey happy coz i wll get more and more anak buah ..
ILOIKEEEE!!!
i hope they all with be last longer forever sampai ke syurga
AMINN

and below this some pictures yang sempat capture by photografer,EMY 


fake smile *tgh penat gile

sempat posing even tgh busy :P
beautiful and gojes pengantin 

ude ang k.yati

along and k.raudah

penari sigs :)

makin besar lah famly sye :)


ILOVEU ALLSSS!!

Wednesday, January 25, 2012

it is me :)


not feeling well :'(

there is something that u hide from me
and u seems a bit different
i'm sorry,it just my instinct 

Tuesday, January 24, 2012

a day :)

assalamuaalaikum 
setelah seharian buat goodies kt dlm rumah x abis-abis tbe2 ibu ajak pergi keluar shopping!!!
 ok then teros siap2 and zuppp!! teros terpacak dpn pintu kete *exited nye
ayah pon ikot skali sbb nk beli samping and ibu nk beli baju

then first destination : kipmart
then second : giant
third : angsana

sempat amek gamba bebrapa keping mse mkn dekat ayam penyek original!!

ibu ouh ayah

akak yeye :P


lele penyet
*keli penyek!!ilokiee


terung penyet

udang penyet

  and all the day mcm2 kterng beli ang byk funny things mse ktreng hang out about beranak lah,makan lah,badan lah,about harga barang lah and bla bla bla ~~~
but we had a fun time together!!

ILOVEYOU ALLS!!


Thursday, January 19, 2012

sorry



i have read your post and i'm feeling so guilty
i does not mean that u does not make me happy at all,just i have know u since 2006.
it just a long journey of us,many things that we have been through together .
i am so sorry if you think that i have ignore you
but it hard for me to explain about my feeling , a bit of change of my feeling after 'that incident' happen.
i hope u understand what i am trying to talk to you
i am sorry RSA :'(

Wednesday, January 11, 2012

kuih batik tutorial

assalamualaikum..
this time i wanna to show u a tutorial to make my favourite kak batik!!!

the first step : prepare all the ingredients
1.biskut marie 1 paket
2.planta kecil
3.susu pekat setin
4.milo / serbuk koko secukup rasa
5.telo sebiji



then cairkan planta dengan api yang sederhana
peringtan : api jgn terlalu kuat nnti hangus planta anda


then masukkan setin susu pekat dan kacau hingga kekilatan dan keemasan warnenye


tehen masukkan milo aor serbuk koko dan even better gune mixer utk elakkan milo bergentel 


angkat dari api dan secepat mungkin tarok biskut marie yg telah dihancurkan sedikit dan ratakan sehingga sebati

sebelum itu,sediakan plastik yang berukuran agak-agak la nk besar mne bole
letakkan adunan tadi di tgh2 plastik dan bungkus!!

 taraa!!
inilah hasilnya setelah dibungkus dan diikat kemas
'macam pocong sikit' ehehe

 and setelah itu,masukkan dalm refregerator dlm beberapa jam untuk membekukannye

inilah hasilnya!!
 and korang tau kenapa dipanggil kek batik kan?sebab nampak x corak batik tu 'sikit2 lah' ^^

for optional :
 korang boleh tarok kacang2.cokelat chip,or even tukar biskut marie dgn biskut yang korang suke :)


SELAMAT MENCUBA :)


Thursday, January 5, 2012

crazy little monster :D

hye 
this picture below was taken when my cik hunny bee datang rumah
for making bunga manggar and we wasting our time together!!







ILOVEYOU PANDA TEMBAM!!!

art work ouh :O

assalamualaikum !!

ok,make it short la,
below this adalah my art work yg sye buat mse form 3 (2009)
i found this mse sy tgh kemas buku-buku skolh
macam x sangke ouh sye buat semue ni
x cantik macam my visual art friends buat but it beautiful for me ouhhh *mata bersinar-sinar
 just see it and enjoy!!~~~




taman bunga istana la sgt *haha


fotografy work

ok thats all ok
actually just rindu mse time2 dulu
kene jerit dgn bonda za ouh

so longg~~